• پنج شنبه 1403/9/1  

اطلاعات پدیده آورندگان

کتب انتشارات بهاردلها

نـــوشـت افـــزار بـــهـارك

تازه های نشر

آيت الله علي کريمي جهرمي

آيت الله علي کريمي جهرمي

آيت‌الله علي كريمي جهرمي، فرزند فرج الله متولد 1320 جهرم. داراي تحصيلات حوزوي در شهرهاي جهرم، شيراز و قم تا درجه‌ي رفيع اجتهاد. از جمله اساتيد ايشان در جهرم حجج اسلام والمسلمين حاج سيد ابوالقاسم مهدوي، حاج سيد حسين آيت‌اللهي، حاج شيخ عبدالعظيم فرقاني و حاج ميرزا محمّد نمازي بوده‌اند.

ايشان از ابتداي طلبگي بهره‌مندي‌هاي ويژه و فراوان از خدمت آيت‌الله حق‌شناس، به خصوص از نظر اخلاقي داشته‌اند. وي در شيراز، مدتي در مدرسه‌ي آقا باباخان و سپس مدرسه‌ي حسينيّه‌ي قوام سكني گرفت و از محضر درس آيات سيّد محمّد باقر آيت‌اللهي «حاج عالم»، شيخ محمّد جواد آيت‌اللهي، و شيخ محمّد صادق دارابي و مرحوم سيد نور الدين شيرازي (در درس تفسير) بهره‌مند مي‌شود و بعد در قم در دوران تجرد ابتدا در مدرسه رضويّه و سپس در مدرسه‌ي خانِ «مدرسه‌ي آيت‌الله العظمي بروجردي» اقامت داشته‌اند.

از جمله اساتيد مهمّشان قبل از ورود به دروس خارج، آيت‌الله سيّد محمّد باقر طباطبايي «آيت‌الله سلطاني» بوده و در سن 19 سالگي به درس خارج فقه و اصول، راه يافته و از اساتيد ايشان در اين دوره‌ آيات عظام حاج شيخ عباسعلي شاهرودي، محقق داماد، ميرزا هاشم آملي و شيخ مرتضي حائري بوده‌اند. معظم‌له سالياني نيز از محضر آيات عظام امام خميني و اراكي بهره گرفته و به مدت بيست و شش سال نيز از محضر آيت‌الله العظمي گلپايگاني تلمّذ نمود، تا آنجا كه از شاگردان ممتاز آن مرجع عاليقدر محسوب مي‌شوند.

ايشان از اساتيد فوق الذكر توشه‌ها برچيده تا به درجه‌ي عالي اجتهاد نائل گرديد. هر چند اين استاد ارجمند به خاطر ملكه‌ي تواضع، به دنبال دريافت اجازات نبوده ولي از مشايخ خويش، حضرات آيات عظام گلپايگاني، سيّد احمد خوانساري مرعشي نجفي، اراكي، مفتخر به دريافت اجازات شده. وي از اوايل طلبگي، همگام با تحصيل خود ‌دروس مراحل پايين‌تر را تدريس و حدود 20 سال در حوزه‌ي علميّه‌ي قم به تدريس مكاسب و كفايه، اشتغال داشته و از جمله شاگردان ايشان والد محترم مؤلف، به وقت اقامتشان در قم مي‌باشد. و از سال 1412ق (1370 ش) به دنبال تعطيلي درس خارج استاد عاليقدرش، آيت‌الله العظمي گلپايگاني تدريس درس خارج فقه را در مدرسه‌ي معظم‌له شروع نمودند. در ضمن، بعضي از شاگردان آيت‌الله كريمي، درس‌هاي خارجشان را تقرير كرده‌اند. محل اقامه‌ي جماعت ايشان صبح‌ها و ظهرها مسجد رضوي و شب‌ها مسجد نو قم مي‌باشد،كه يك دوره‌ي كامل كتاب شريف نهج البلاغه را صبح‌ها پس از اقامه‌ي جماعت، تفسير نموده‌اند و چندين سال است كه برنامه‌ي تفسير قرآن كريم دارند.

نامبرده، جهت تبليغ، سخنراني و كنفرانس به شهرهاي مختلف ايران اسلامي و كشورهاي ديگر از جمله انگليس، بلژيك، هلند و... مسافرت نموده است. اين عالم بزرگوار، داماد آيت‌الله العظمي صافي گلپايگاني از مراجع عظام تقليد مي‌باشند.

آيت‌الله كريمي در سفرهاي تبليغي، به شهر جهرم در قاطبه‌ي محلات به افاضه و نماز جماعت مي‌پرداختند، ولي بيشترين مكان اقامه‌ي جماعت ايشان مسجد علي بن ابيطالب عليه‌السلام بوده است.

اين استاد عاليقدر داراي سابقه طولاني در مبارزات انقلاب اسلامي بوده كه امضاي ايشان در ذيل نامه‌ي سر گشاده‌ي فضلا و محصّلين شيرازي مقيم قم، به نخست وزير وقت (هويدا) گواه اين مطلب است..


فهرست کتاب های پدید آورنده
ردیف نام کتاب سال انتشار نوبت چاپ قطع کتاب گروه سنی قیمت به ریال
1 شرح غربت (ترجمه و شرح خطبه فدکیه حضرت زهرا س )
1395/9/16
اول
رقعی
بزرگسال
760000
2 فریاد غربت - ترجمه خطبه فدک حضرت زهرا س
1395/9/16
دوم
پالتویی
بزرگسال
300000
1