• پنج شنبه 1403/9/1  

اطلاعات کتاب

کتب انتشارات بهاردلها

نـــوشـت افـــزار بـــهـارك

تازه های نشر

ارزیابی انقلاب امام حسین ع ریشه هاو آثار وپیامدهای حادثه کربلا /رقعی استاد مهدي پيشوايي

ارزیابی انقلاب امام حسین ع ریشه هاو آثار وپیامدهای حادثه کربلا /رقعی
پدید آورنده : استاد مهدي پيشوايي
تعداد صفحات : 168
شابک : 9786006987811
قیمت به ریال : 670,000
نوبت چاپ : اول
تاریخ انتشار : 1394/7/22
قطع کتاب : رقعی
زبان : فارسی
گروه سنی : نوجوان
تیراژ : 2000
تاریخ اولین چاپ : 94/7/20
خرید

نکته: برای کسب اطلاعات بیشتر از این محصول بر روی قسمت دانلود کلیک و بخشی هایی از این کتاب را بصورت pdf دریافت نماییید

کتاب ارزیابی انقلاب امام حسین علیه السلام که توسط مهدی پیشوایی ترجمه شده است, ریشه های تاریخی و آثار و پیامدهای حادثه کربلا را مورد واکاوی قرار می دهد.

در مقدمه مولف آمده :

در این کتاب کوشیده ایم قیام امام حسین علیه السلام را با توجه به جوانب مختلف آن تجزیه و تحلیل کنیم لذا شرایط اجتماعی و سیاسی خاصی که انقلاب در قلمرو آن اتفاق افتاده است , اوضاع و احوالی که موجب انقلاب شد و نیز آثاری که در حیات جامعه اسلامی از خود به جا گذاشت همه را مورد بحث و بررسی قرار داده ایم .

به عقیده ما انقلاب های تاریخ اسلام آنچنان که باید مورد توجه و عنایت مورخان اعم از قدیم و جدید واقع نشده است .مورخان فقط به نگارش تاریخ حکومت های وقت که همواره تلاش می کردند رنگ اسلامی و قانونی به خود بدهند , می پرداختند و نهضت ها و انقلاب ها را _که جنبه دیگر حکومت در اسلام است _به صورت ضمنی و جنبی و بلکه در بسیاری موارد با روحیه خصمانه مورد بحث قرار می دادند .

مجوز این نادیده گرفتن ها هرچه که باشد این معنا مسلم است که کنار گذاشتن بررسی های جدی و جامع الاطراف درباره انقلاب های تاریخ اسلام تاریخ را به صورت ناقص و تحریف یافته جلوه گر می سازد. زیرا مسئله انقلاب نیم رخ دیگری از چهره تاریخی جامعه اسلامی است و مادامی که به تاریخ اسلام از هر دو جنبه ننگریم تصویر کامل اوضاع مسلمانان گذشته به دست نمی آید.

این کتاب در سه فصل اصلی تنظیم شده است .

فصل اول شرایط سیاسی و اجتماعی

فصل دوم انگیزه های انقلاب امام حسین علیه السلام

فصل سوم آثارانقلاب امام حسین علیه السلام در حیات جامعه اسلامی

در بخشی از این کتاب می خوانیم :

روش عمر در تقسیم بیت المال

پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله اموال عمومی را میان مسلمانان به طور مساوی تقسیم می فرمود و به هیچ کس بیش از دیگری نمی داد.

ابوبکر نیز در مدت خلافت خود بر اساس تساوی و برابری رفتار میکرد.ابوبکر نیز در مدت خلافت خود بر اساس برابری و تساوی رفتار می کرد.

ولی عمر_در سال بیستم هجری برای هر یک از مسلمانان مقرری خاصی تعیین کرد _ روش تبعیض را در پیش گرفت و به مسلمانان نخستین بیش از دیگران داد, مهاجرین را عموما بر انصار مقدم داشت .به عرب بیش از عجم و به خانواده های معروف و اصیل بیش از افراد گمنام سهمیه معین کرد و همچنین قبیله مضر را به ربیعه ترجیح داد به این معنا که برای هر یک از افراد قبیله اول سیصد و برای افراد قبیله دوم دویست دینار مقرر کرد و نیز برای قبیله اوس بیش از خزرج سهمیه معین نمود.

این رو ش بعدها آثار بسیار نامطلوب و خطرناکی در حیات جامعه اسلامی پدید آورد زیرا پیدایش طبقات اجتماعی را در جامعه پی ریزی نموده مزیت های دینی را از راه های توفق مادی قرار داد و وسیله جدیدی برای برتری طلبی و حکومت بر مقدرات مسلمانان در اختیار" آریستوکراسی قرشی" که با روی کار آمدن ابوبکر جان تازه ای به خود گرفته بود_ قرار داد.

(کتاب ارزیابی انقلاب امام حسین علیه السلام / صفحه20 )

دیدگاه شما
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیکی
کد امنیتی
لطفا عبارت را در کادر مربوطه وارد نمایید

نظر شما