نکته: برای کسب اطلاعات بیشتر از این محصول بر روی قسمت دانلود کلیک و بخشی هایی از این کتاب را بصورت pdf دریافت نماییید
توصیه ها و هشدارهای فرهنگی در آثار شهید مطهری اولین جلد از مجموعه پنج جلدی با عنوان توصیه ها و هشدار هاست که توسط انتشارات بهار دلها به چاپ رسیده است و دارای آزمون است . آقای حمید کمالی اردکانی این کتاب را با استخراج موضوعات فرهنگی از آثار متفکر شهید مرتضی مطهری نگاشته است .
از آنجایی که هر خط فکری ممکن است دچار آفت گردد و هر میزان این خط فکری ابعاد گسترده تری داشته باشد باید نسبت به آفات آن هم حساسیت بیشتری نشان داد .علما و اندیشمندان اسلامی علاوه بر معرفی خط اصیل اسلامی همواره در اندیشه آفت زدایی از آن بوده اند.در میان متفکرین عصر حاضر شاید بتوان گفت علامه شهید مطهری به عنوان یک اسلام شناس بی نظیر درصدد تحقق این وظیفه انسانی و اسلامی خود بوده است.
در بخشی از این کتاب می خوانیم:
در دنیای امروز علوم و فنون در کشورهای مختلف به طور مشابه مورد استفاده قرار می گیرد.و هیچ ملتی نمی تواند ادعا کند که علم خاصی متعلق اوست; اما علوم با مکتب ها و ایدئولوژی ها و راه و رسم های زندگی تفاوت دارند. اینجاست که ملت ها حسابشان را جدا می کنند. هرملتی که از خود مکتبی مستقل و استقلال فکر و رای داشته باشد و زیر بار مکتب های بیگانه نرود حق حیات دارد و هرملتی که مکتب نداشته باشد و بخواهد مکتبش را از بیگانه بگیرد ناچار تن به بردگی و بندگی بیگانه خواهد داد.. این متاسفانه همان بلایی است که در گذشته بر سر ما آورده اند.در مملکت ما گروه به اصطلاح روشنفکران خودباخته -که تعدادشان هم کم نیست _دو دسته اند; یک دسته می گویند ما باید مکتب غربی ها را از کشورهای آزاد بگیریم (لیبرالیسم )و عده ای دیگر می گویند ما باید مکتب را از بلوک های دیگر غربی بگیریم (کمونیسم ).
در سال های اخیر بدبختانه گروه سومی هم پیدا شده اند که به یک مکتب التقاطی معتقد شده اند این ها قسمتی از اصول کمونیسم را با بعضی از مبانی اگزیستیالیسم ترکیب کرده اند و بعد حاصل را با مفاهیم ارزشها و اصطلاحات خاص فرهنگ اسلامی آمیخته اند. آن وقت می گویند مکتب اصیل و ناب اسلام این است و جز این نیست؟
من در اینجا هشدار می دهم , ما با گرایش به مکتب های بیگانه استقلال مکتبی خودمان را از دست می دهیم. حال می خواهد آن مکتب کمونیزم باشد یا اگزیستیالیسم یا یک مکتب التقاطی ; با این شیوه ها و با این طرز فکر به استقلال فرهنگی نخواهیم رسید و به ناچار محکوم به فنا خواهیم بود .این اعلام "خطر بزرگی " است که من می کنم. ما اگر مکتب مستقلی نمی داشتیم در آن صورت می گفتیم چاره ای نداریم یا باید به این گروه ملحق شویم یا آن گروه ; ولی درد بر سر این است که چنین مکتب مستقل و غیرنیازمند به غیری را داریم این از خودباختگی ماست که فکر می کنیم آنچه را که داریم باید از دست بدهیم و کالای دیگران را مورد استفاده قرار دهیم .
برخی از عناوین کتاب عبارتند از :
استعمار فرهنگی
آزادی یا اسارت
ضرورت تجدید نظر در برنامه های حوزه علمیه
اساس کار یهود از نظر قرآن
علل گرایش به مکتب های الحادی
درد این نسل را باید درک کرد
خطر تبلیغ نادرست
اگر عزاداری عادت شود
ظلم ما به اهلبیت (علیهم السلام )